Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μαθαίνω στο παιδί μου γράμματα..




Το τελευταίο διάστημα έχω ενσωματώσει στην καθημερινότητα μας την εκμάθηση των γραμμάτων . Προσπαθώ να κάνω τον τετράχρονο γιο μου να μάθει να αναγνωρίζει και να γράφει τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου.
Υπάρχουν πάρα πολλά κι αξιόλογα βιβλία που θα σας βοηθήσουν κι εσάς στο δύσκολο αυτό έργο . Μια βόλτα σε κάποιο από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία θα σας ανταμείψει .

Μην ξεχνάτε να ενθαρρύνετε συνεχώς το παιδί σας ακόμα κι αν κάνει κάποιο λάθος , δώστε του τον απαραίτητο χρόνο για να τα αφομοιώσει ..... και μετά θα σας καταπλήξουν ......

Το παρακάτω άρθρο είμαι σίγουρη ότι θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρον .

Παιχνίδια ανάγνωσης


Μπορείτε να μάθετε στο νήπιο να διαβάζει λέξεις ή και απλές προτάσεις; Φυσικά! Με το παιχνίδι!


Δοκιμάστε 4 ευχάριστα και δημιουργικά παιχνίδια με λέξεις και ήχους για να μάθετε στο παιδί σας να διαβάζει.

  • Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσετε με τον ήχο του πρώτου γράμματος μικρών λέξεων. Ζητήστε από το μικρό σας να βρει άλλες λεξούλες που να ξεκινούν με το ίδιο γράμμα από αντικείμενα μέσα στο σπίτι ή κατά τη διάρκεια της βόλτας σας. Μπορείτε για αυτές τις λέξεις να βάλετε και γρίφους, περιγράφοντας το κάθε αντικείμενο.
  • Στη συνέχεια ζητήστε του να βρει λέξεις που τελειώνουν με το ίδιο γράμμα. Μην ξεχνάτε να το επιβραβεύετε ακόμα και αν κάπου κάνει λάθος.
  • Ζωγραφίστε μεγάλα γράμματα σε χαρτόνι, κόψτε το περίγραμμά τους και δώστε τα στο μικρό σας να τα ζωγραφίσει.
  • Τυπώστε ζωάκια που να κρατούν στο στόμα τους το γράμμα από το οποίο ξεκινά το όνομά τους (θα βρείτε ένα παράδειγμα παρακάτω) και δώστε τα στο μικρό σας να τα ζωγραφίσει.
  • Αγοράστε γράμματα μαγνήτες και ενθαρρύνετε το να τα συνδυάσει για να σχηματίσει μικρές λέξεις στο ψυγείο. Αν φτιάξει μια λεξούλα και μπορεί να τη διαβάσει, είσαστε σε πολύ καλό δρόμο!

Ανάρτηση από το site www.happyparenting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου