Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012


Προσοχή γλυκές μανούλες !!


Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε το μικρό μας από τον ήλιο κι απολαμβάνουμε χωρίς άγχος υπέροχες στιγμές μαζί του στην παραλία .


Ήλιος και μωρό



Πως πρέπει να προφυλάσσετε το παιδί σας από τον ήλιο.
Τα καταστρεπτικά αποτελέσματα του ήλιου στο δέρμα, ξεκινούν από την πρώτη κιόλας έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Οι υπεριώδεις ακτίνες προξενούν βλάβες στα κύτταρα του δέρματος, ακόμη κι όταν δεν προκαλείται εμφανές έγκαυμα.
Χρόνο με το χρόνο, η αθροιστική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και σε αύξηση της πιθανότητας για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.
Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στα παιδιά. Το δέρμα των μωρών και των μικρών παιδιών είναι πιο λεπτό, παράγει λιγότερη μελανίνη και είναι πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία από το δέρμα των ενηλίκων. Ειδικά για ένα νεογέννητο, η άμεση έκθεσή του σε δυνατό ήλιο για περισσότερα από 10 λεπτά, μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα...
Πως θα προστατεύσω το παιδί μου
  • Τα πολύ μικρά παιδάκια, κάτω των 12 μηνών, θα πρέπει να αποφεύγουν τελείως την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως
  • Τα μεγαλύτερα παιδιά, θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο τις ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι ισχυρότερη δηλ το χρονικό διάστημα 11πμ-3μμ
  • Όταν είστε σε υπαίθριο χώρο κρατήστε τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο στην σκιά
  • Φοράτε στα παιδιά καπέλο με γείσο
  • Η προστατευτική τέντα ή ομπρέλα στο καροτσάκι του μωρού, είναι απαραίτητη
  • Όταν η έκθεση στον ήλιο είναι αναπόφευκτη φροντίστε το μεγαλύτερο μέρος του δέρματός τους να είναι καλυμμένο με ανοιχτόχρωμα , ελαφρά ρούχα
  • Χρησιμοποιήστε αντιηλιακή κρέμα και μην ξεχνάτε να την ανανεώνετε τακτικά.



μωρό και προστασία από τον ήλιο


Από ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιήσω αντιηλιακό;
Από την ηλικία των 6 μηνών και άνω , τα περισσότερα αντιηλιακά θεωρούνται ασφαλή για να τα χρησιμοποιήσετε. Για μικρότερες ηλικίες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.
Σε μικρό ποσοστό, όπως και στους ενήλικες, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος ή αλλεργίες, για τον λόγο αυτό μην τα χρησιμοποιήσετε δοκιμάστε τα πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια δέρματος. Προτιμήστε υποαλλεργικά προϊόντα χωρίς οινόπνευμα..
Τα παιδικά σκευάσματα περιέχουν τις ίδιες αντιηλιακές χημικές ουσίες με αυτά των ενηλίκων, έχουν όμως ηπιότερη κρεμμώδη βάση και δεν περιέχουν άρωμα. Διαλέξτε αντιηλιακά με δείκτη προστασίας SPF 15 και άνω.
Το ηλιακό φως περιέχει υπεριώδη ακτινοβολία Α (UVA) και Β (UVB). Η UVB είναι περισσότερο καταστρεπτική, έχει βρεθεί όμως ότι και η UVA μπορεί να προκαλέσει βλάβες. Προτιμήστε τα προϊόντα που προσφέρουν προστασία και από τις δύο αυτές μορφές υπεριώδους ακτινοβολίας.
Μην ανησυχείσετε άν δείτε το παιδί σας να γλύφει το αντιηλιακό από τα χέρια του, γιατί δεν θεωρούνται τοξικά προϊόντα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, χρησιμοποιούνται και σε σκευάσματα για τα χείλη.
Μην ξεχνάτε ότι προστασία από τον ήλιο χρειάζεται ακόμη και στη σκιά και ότι τα σύννεφα δεν εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία και εγκαύματα μπορεί να συμβούν ακόμη και μια συννεφιασμένη ημέρα. Να θυμάστε , ότι τα παιδιά, μιμούνται τους ενήλικες γι΄αυτό δώστε τους το καλό παράδειγμα με το να είστε και εσείς προσεκτικοί με τον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου